Tygodnik Siedlecki

ul. Armii Krajowej 11, 08-110 Siedlce
infolinia: 0801 125 957
baza firmarchiwumnadaj ogłoszenieogłoszeniaquizkamerakontakt
TV Siedlce

ARTYKUŁ z dnia (2010-03-02 19:27:48)
czytany 794 razy
liczba komentarzy: 15
autor: Patrycja

Czy ścieżka spacerowa dla psów na ul. Jagiełły to dosłownie...
Pieniądze wyrzucone w błoto? (galeria)

fot. Patrycja Chciałam zwrócić Państwa uwagę na nowo powstałą ścieżkę spacerową dla psów przy ul. Jagiełły. Jesienią i wiosną ścieżka jest po prostu zalana przez wodę, gdyż teren jest położony niżej, niż ulica i niżej, niż boisko szkoły nr 9, skąd spływa woda. Nie wiem, kto projektował ten teren, ale na pewno jest to źle zrobione i pieniądze idą dosłownie w błoto. A później wszyscy mają pretensje do właścicieli psów, że nie spacerują po wyznaczonym terenie. Ale jak mają spacerować, kiedy tam jest jezioro?

Galeria (Wszystkie prawa zastrzeżone)

Komentarze

dodaj swój komentarz

może w kaloszach?

:)

. (2010-03-02 21:57:26)

zgłoś naruszenie regulaminu  

g... będą pływać :D

:)

(2010-03-02 22:41:27)

zoś jak ulga

podobnie jak ulga która zalewa działki

##### (2010-03-03 15:11:49)

A to tutaj...

To tutaj wszystkie siedleckie pupile załatwiają swoje potrzeby... No może nie wszystkie, reszta robi to na chodnik... A po co ta ławka, żeby rozmyślać nad wychodkiem?

weterynarz (2010-03-03 17:22:00)

Prawie jak Aqua Park

heh, ale pływających g... psich brak

Jacek (2010-03-03 18:28:46)

Ławki

Ławki są tam po to aby małe (...) ze szkoły miały co niszczyć

Inkwizytor (2010-03-03 21:56:33)

Potopić kundle!!!

zakupić gumowe na straganie pod kościołem

ff (2010-03-04 06:27:38)

do ff

CZY KONIE MNIE SŁYSZĄ!!!!!!!!!!
gumowe na straganie pod kościołem??????a gdzie ty masz w mieście człowieku stragany pod kościołami hahahahah. to chyba u Ciebie na wsi są i kup sobie będziesz szczęsliwy bo jak widać lubisz sztuczośc.....ja wolę żywego przyjaciela!!!
WIEJSKA MENTALNOŚĆ- PIES NA ŁAŃCUCHU PRZY BUDZIE I MA SZCZEKAĆ BO JAK NIE TO SIĘ DO NICZEGO NIE NADAJE!!!!

mika (2010-03-04 09:37:14)

ZAKAZ POSIADANIA PSÓW W BLOKACH

Psy są super , ale wprowadziłbym zakaz trzymania psów w blokach . Całkowicie sie to mija z celem, i nic dobrego z tego nie płynie ! Męczarnie dla zwierząt w takich małych gabarytach, osiedla są ciasne problem gdzie wyjść z tym psem. Tłumaczenia właścicieli a ja sie nim dobrze opiekuje ma wszystko czego mu trzeba to kłamstwa. Dziwie sie ze organizacje broniące praw zwierząt w tym temacie nie reagują.

mieszkaniec (2010-03-04 11:36:52)

a, zalane...

... jak wszędzie tego roku. O co tyle krzyku? Obeschnie i nie będzie błota.

zrównoważony (2010-03-04 11:40:46)

alejki

Fakt, obecnie zimą było mnóstwo śniegu i nie było mowy o chodzeniu z pupilkiem, a także o spacerze. A woda po dużych opadach bywa: w piwnicach bloków i domów, na ulicach. Spokojnie, wkrótce wszystko wróci do normy i nie można mówić o zmarnowanych pieniądzach, bo teren jest ciekawie zagospodarowany. A ławeczki pozwalają odpocząć spacerowiczom.

sjow (2010-03-04 12:39:10)

do z jow

Drogi jow ...niekoniecznie masz racje bo tam ZAWSZE stoi woda , i ten teren od " zawsze " był podmokły ! Nie znam się na geodezji , lecz urzadzając taki piękny skwer nalezało wziąść to pod uwagę i zrobić drenaż albo studzienki, a teraz piękna kostka tonie w wodzie i rozleci się ! Należało nawieżć kilka przyczep ziemi żeby tą nieckę zasypać i wyrównać teren. A zwykłe kalosze kosztują 55 zł , to dla całej 4-osobowej rodziny niezły wydatek :))) ! No i jeszcze psu trza też kalosze kupić , bo nie chce łazić po tej lodowatej wodzie ! :)) Miejmy nadzieję że lato będzie upalne to to jezioro z czasem wyschnie...:)))

Xena (2010-03-04 20:15:14)

Precz z psami

Mieszkam na osiedlu Wiatraczna. wszystkie chodniki (...) ,co metr to rozgniecione (...). Dzisiaj szłam obok nr 5 zas..., przed nr3 g... pełno.Odechciało mi się spaceru i straciłam apetyt na obiad, a przecież tak łatwo odgadnąc czyje to (...) bo wszyscy wiedzą kto ma psy i kto tędy chodzi. Zmusić tych posiadaczy psów do posprzątania przed blokami albo ukarać za zanieczyszczanie miejsc publicznych.

Po (2010-03-06 21:33:17)

alejki cd.

I już prawie ślicznie na opisywanym obiekcie. Spokojnie, nie trzeba wszystkiego od razu krytykować. A psie kupki, troszkę musimy się jeszcze nauczyć. Bo to nasza niestety wina. Wystarczy po prostu sprzątać, tak jak w domu, czy na podwórku. Na nic się zda psioczenie, że kupki na chodnikach, kultura się kłania..

sjow (2010-03-09 10:00:44)

...

Szkoda, że trzeba było tydzień czekać aż wyschnie... psu tego nie wytłumacze...

Patrycja (2010-03-13 10:14:36)

"Tygodnik Siedlecki" nie odpowiada za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Wypowiedzi naruszające zasady współżycia społecznego albo będące w sprzeczności z obowiązującym prawem - zostaną wyeliminowane. Autorzy komentarzy naruszających dobra osobiste innych osób mogą być pociągnięci do odpowiedzialności cywilnej lub karnej.

szukaj